top of page

Smart ventilation med värmeåtervinning

Klimat KX är samlingsnamnet på en ny generation systemlösningar för decentraliserad bostadsventilation med värmeåtervinning som passar perfekt för ny- och ombyggnationer. Med diskret design smälter det in i bostadsmiljön och är unikt på marknaden när det gäller både optimalt luftflöde och minimala ljudnivåer.

De innovativa systemen Klimat KX SmartFan och Klimat KX ObjektFan+ är resultatet av många års forskning och utveckling, som ger dig framtidssäkra lösningar i toppklass vad gäller energiförbrukning, miljövänlighet och användarvänlighet. Tekniken är baserad på kvalitetskomponenter som dämpar ljudet, optimerar luftflödet och sist men inte minst återvinner värme upp till 91%. Men prestanda är inte allt: bara när effektiv teknik möter kompakt design och användarvänlighet blir det en perfekt kombination.

Där frisk luft behövs

SmartFan eller ObjektFan+ enheterna installeras efter behov i alla rum där frisk luft behövs, t.ex. vardagsrum, sovrum och lekrum. Ett system omfattar minst två SmartFan eller ObjektFan+ enheter som arbetar parvis och styrs av en styrpanel. Monteringen sker alltid i yttervägg, det behövs alltså inga dyra och underhållskrävande ventilationskanaler.

logo_klimat_kx_smartfan.png
img_smartfan_exploded_912x400-1.png

Det minsta, tystaste och effektivaste decentraliserade ventilationssystemet i sin klass

logo_klimat-kx-objektfanplus.png
img_objektfanplus_exploded_912x400-1.png

Det enkla och effektiva standardsystemet för decentraliserad ventilation med värmeåtervinning

bottom of page